Spring til indhold

Skulptur i Adsbøl

”Kuh und Apparat” af den tyske kunstner Fritz Vehring

Skulpturen, som en overgang var udlånt til Cathrinesmindes Teglværksmuseum til “World Association of Brick Artists” udstilling, er for et stykke tid siden vendt tilbage til pladsen på hjørnet af vejen mod Avnbøl.

På pladsen er der tillige blevet sat en plade op med beskrivelse af skulpturen på dansk, tysk og engelsk.

På utallige kunstmuseer i hele Europa og Japan finder man Fritz Vehrings kunstværker. Hans skulptur ”Kuh und Apparat” er inspireret af den symbiose mellem koen og den robotstyrede malkemaskine, som Fritz Vehring oplevede, da kunstnerne boede på Gråsten Landbrugsskole under et symposium hos Petersen Tegl. Fascinationen af samspillet mellem ko og maskine kommer kunstnerisk til udtryk som en fusion af kantede teglsten og et opretstående kohoved, uløseligt forbundet med et sortbroget mønster.

Fritz Vehring er desuden professor ved Hochschule für Künste i Bremen og er valgt som medlem af The International Academy of Ceramics i Geneve. Ydermere er Fritz Vehring medstifter og medlem af ”World Association of Brick Artists” (WABA).

For at se de andre vandreskulpturer, der er opstillet i Sønderborg Kommune, kan man klikke på billedet oppe til højre på siden, hvor der står “Fremmed ART der rykker”

Del på Facebook

Æblegård Friskole

  • Ingen aktiviteter

Det lille Teater

Æblegård Friskole

Gråsten Forum

Adsbøl Borgerforening

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

- husk at checke mail. Den skal du bruge for at bekræfte din tilmelding. Uden bekræftelse modtager du ikke Nyhedsbrev.