Spring til indhold

Borgerforeningen

Google+

Adsbøl Borgerforening er en meget aktiv borgerforening, der afholder forskellige arrangementer og deltager i Landsbyforumets møder. Borgerforeningens arrangementer afholdes i Klubhuset, Kobberholmvej 15, Adsbøl, 6300 Gråsten

Adsbøl Borgerforening har oprettet en facebook-side: Adsbøl Borgerforening

Kontakt til borgerforeningen per e-mail: adsboelborger@gmail.com

Adsbøl Borgerforening har gennem tiderne haft gang i mange forskelligartede aktiviteter.

Adsbøl logo - på sten nymalet

Velkendt er Borgerforeningens slogan “Adsbøl – hva’ ellers?” fra en konkurrence i 1979. Det går igen i Adsbøls bomærke fra 1989, ligeledes fremstået efter en konkurrence. Der var 12 der bidrog med forslag til et logo. Vinderen blev postbud Viggo Petersen med et skjold, som er opdelt i fire felter med stærke klare farver. Nederst et blåt felt med bølgende overkant symboliserende Nybøl Nor – på siderne de grønne felter, som står for markerne og skovene, som omgiver Adsbøl – og øverst det røde felt med byens navn og Adsbøl Kirke. De blå linier der danner et V angiver bækkene, som løber sammen i noret. Fanen under skjoldet bærer afslutningen af sloganet “Adsbøl – hva’ ellers”. Da Adsbøl fik sit bomærke var Adsbøl en del af Gråsten kommune og derfor måtte man ikke kalde det for et byvåben. I dag benyttes bomærket uden farverne, kun på Borgerforeningens sten ved klubhuset er farverne benyttet. Farverne er fornylig blevet genopfrisket.

Borgerforeningen har i en lang årrække frem til år 2000 også arrangeret dilettantforestillinger. Et overblik kan fås gennem følgende links:

 

Her kan læse mere om dilettanthistorien i Adsbøl

Vi modtager gerne opdateringer til vore oplysninger.

 

Adsbøl Borgerforening

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

- husk at checke mail. Den skal du bruge for at bekræfte din tilmelding. Uden bekræftelse modtager du ikke Nyhedsbrev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *