Spring til indhold

2010

Årets gang i Adsbøl 2009/2010

Jeg vil her fortælle om årets gang i foreningen. Det har været et godt år med meget tilslutning til arrangementerne.
Kortspil fortsatte som det plejer. Det samme gjaldt kirkekaffen.

Søndag d. 19.april deltog vi ligesom året før i landsindsamlingen “Ren by” og fik samlet en masse affald ind. Foreningen gav morgenkaffe og mange var mødt op, såvel ældre som yngre. Det er dejligt at se den iver, der lægges for dagen for at få vores by gjort ren. Vi gentager det i år, det bliver den 18. april. I år er der nok mindre ukrudt, så vi kan se affaldet.

Vi rensede som sædvanligt stranden den 15. maj, hvor Borgerforeningen gav pølser og drikkevarer til de, der var mødt op. Vi skal have gjort noget ved vores bro, den er ved at være færdig.

Vi prøvede med stavgang, der var ikke så meget tilslutning. Det måtte opgives.

Den 31. maj havde vi pinsetur med efterfølgende morgenmad og mange deltagere.

Legedag inviterede vi til den 14. juni, det måtte desværre aflyses.
Sankt Hans den . 23.juni med båltale ved Mikael Schlüter var der stor opbakning til..

Grillaften den 14. august og vores store sommerfest/ringridning den 11.-12. september. Det var en rigtig god fest, med mange mennesker og især var det en succes med noget for børnene om eftermiddagen. Vi havde en rigtig god dag. Det økonomiske kommer kassereren ind på senere. Mange tak til sponsorerne. Der kunne have været flere mennesker om aftenen, vi modtager gerne forslag til underholdning og indhold.

Lørdag d. 26. september gik turen til Gråsten Landbrugsskole, hvor Peder Damgaard viste rundt og fortalte, bl.a. om det projekt, som Adsbøl er med i, om den røde lade på landbrugsskolen.

Om efteråret afholdt vi igen sangaften , denne gang d. 9. november. Det var en rigtig god aften med Asta Kjær, mange deltagere og fin ledelse af sangene.

Adventshygge havde vi lavet om på, så vi startede med at sætte juletræet op d. 28. november og bagefter mødtes alle i klubhuset til æbleskiver og gløgg. En fin eftermiddag,. hvor vi også så flere familier med børn, som ikke plejer at deltage. Det var vi glade for.

Det første arrangement i det nye år var et foredrag d.13. januar med Jacob Owschlag som fortalte om kulturlandsbyen i Thy. Det hænger sammen med vores projekt om kulturlandsbyen og landbrugsskolen. Vi havde fået penge fra Sønderborg kommunes start- og udviklingspulje mod at invitere de andre landsbylaug med. Det havde vi også gjort, men det var kraftig snefygning den aften, og al unødig udkørsel blev frarådet. På trods af det mødte over 30 op for at høre foredraget. De fremmødte var fra hele kommunen.
Vores andet arrangement i det nye år var mandag d.23. januar med snapsesmagning, hvor oldermand Hans Andresen fra Als og Sundeved Snapselaug fortalte om kryddersnapse og hvordan man laver dem. Bagefter var der smagsprøver og rugbrød med pålæg. De ca. 20 personer, der havde fundet vej gennem snemasserne, havde en fin aften.

Fastelavnsfest er efterhånden blevet en tradition, og der kommer flere børn og voksne for hver gang. Det er dejligt at se.

Vi prøvede med brunch for unge, men desværre kom der ikke nok til at vi kunne gennemføre. Bestyrelsen skal nu diskutere, om vi vil prøve igen senere, måske på en anden måde. Vi vil nemlig gerne have de unge her i byen til også at kende hinanden.

Kommunen har igen i 2009 givet os et tilskud til at drive foreningen og Dorte Sørensen er med på vores vegne i Landsbyforum, som er et idéforum for landsbylaug. Man mødes med uregelmæssige mellemrum og hører, hvad der rører sig, får nye ideer og giver sin mening til kende til møderne i Landdistriktsudvalget.

Vi har stadig ikke hørt noget om legepladsen.

Vi skrev til kommunen om trafikken på landevejen og fik svar med afslag 9.3.2009. Vi har besluttet i bestyrelsen at tage det op igen, når motorvejen begynder at røre på sig..

Der er ikke noget nyt om stier, desværre.

Vi har nu i bestyrelsen lavet udviklingsplanen så godt som færdig ud fra de ting, I har sagt. Den bliver uddelt efter generalforsamlingen, så I kan diskutere den.

Vi er med i et spændende projekt, der går ud på at få mere aktivitet alle tre steder i samarbejde med Landbrugsskolen og Teaterhuset i Ladegård. Det handler også om at få et kulturhus op at stå i den røde lade på Landbrugsskolen. Hanne er bestyrelsens repræsentant i arbejdet.
Og så vil jeg slutte med at takke alle, som i årets løb har givet et nap med, både med stort og med småt. Vi kunne ikke klare alt det uden jeres hjælp og støtte. Tak for året, der gik.
Mona Johannsen.

Adsbøl Borgerforening

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

- husk at checke mail. Den skal du bruge for at bekræfte din tilmelding. Uden bekræftelse modtager du ikke Nyhedsbrev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *